Ambiciózní Boutique hotel Chateau Herálec | Barové Noviny
HOME AKTUÁLNĚ ZE SVĚTA REPORTÁŽE OSOBNOSTI ROZHOVORY PROFILY REGIONY Jihočeský kraj Jihomoravský kraj Karlovarský kraj Kraj Vysočina Královéhradecký restaurants in dupont wa kraj Liberecký kraj Moravskoslezský kraj Olomoucký kraj Pardubický kraj Plzeňský kraj Středočeský kraj Ústecký kraj Zlínský kraj GOURMET NABÍDKY E-SHOP
(Herálec) – Chateau Herálec je boutique hotel, který se nachází v pomyslném středu Čech, v srdci Vysočiny. Podle některých pramenů leží geografický střed Evropy právě v tomto kraji a tudíž je výborně dostupný, avšak zároveň tento pětihvězdičkový skvost připomíná spíše nedobytnou tvrz. Pokud se sem chcete vypravit, bez rezervace budete mít vážný problém. Brána Chateau Herálec se otevírá jen očekávaným hostům, a to nejčastěji od čtvrtka do soboty. A tak zdaleka není výjimkou, že odtud odjíždějí luxusní vozy, které se dostanou jen k bráně a “hluchému” zvonku, kde máte správný pocit, že celý venkovní prostor je “prošpikován” kamerami. Zvláštní místo – tak na očích a přesto “nedostupné”.
Nám se však podařilo získat rozhovor s místním prvním šéfkuchařem Jiřím Růžičkou, který měl na zámku velké ambice, alespoň ještě donedávna. restaurants in dupont wa Aby také ne, přišel z Londýna, aby vařil pro vybranou klientelu, která čas od času přistává na zámku i vlastní helikoptérou. Zámek získal dotaci z Evropské unie a rekonstrukce přesáhla úctyhodných 200 milionů korun. Luxusnímu Chateau Herálec nyní kaučuje slovenská parta v čele s majitelkou, ” zámeckou paní” Alexadrou Kasperovou.
Odebíráme se na prohlídku tohoto restaurants in dupont wa zámku a procházíme fascinující prostory, které se prolínají s moderním designem v harmonickém souladu. Nechybí zde nic – bar s originálními design sklenicemi (poháry byly vyrobeny na zakázku) a prémiovými destiláty, kavárna s kamny, restaurants in dupont wa restaurace se 30 místy, sklepní vinárna se špičkovým výběrem vín pro skutečné znalce, knihovna s krbem, velkolepé chodby, výjimečné salonky, ale i wellness prostory, které nabízejí v celém jižním křídle restaurants in dupont wa zámku. Dokonce je zde i původní kaple sv. Anny.
Dokonalost místa podtrhují i pokoje v zámeckém stylu, které cenově začínají na 4,250 Kč a pro náročné klienty jsou k dispozici i apartmány za 17,000 Kč. Chateau Herálec obklopuje i krásně upravený anglický park. V rámci relaxu zde nabízí širokou škálu možností – jízdu kabrioletem, golf, let balonem, let vrtulníkem, rybaření, jízdu na koni, koupání v lomu, ale k dispozici jsou i adrenalinové zážitky. Motto tak vystihuje … “zažijte své sny”.
Koncept místní restaurace Honoria vychází z nejlepších tradic české kuchyně v novém, svěžím provedení, a vždy výhradně z čerstvých a “čistých” surovin. Pod elegantními klenbami si můžete vychutnat vybrané lahůdky převážně české lokální kuchyně.
Jak jste se dostal k vaření? Vyučil jsem se oboru v Českých Budějovicích a Jihlavě, pocházím z Vysočiny. Chtěl jsem tedy po škole pracovat restaurants in dupont wa jako kuchař, ale moc mě to tady neuchvátilo. Nic proti guláši a svíčkové, ale všude to bylo postaveno na těchto meníčkách. Byla to gastronomie s posypáním Knorru restaurants in dupont wa a Vitany a to mně nebavilo, tudíž jsem se snažil dostat někam dál. Odjel jsem tedy zpátky do Budějovic, kde jsem pracoval v restauraci Macelis pod vedením pana Kalouska, což byl rodinný podnik, kde se vařilo vše z čerstvých produktů. Pamatuji si, že k nám chodil na jídlo i ředitel hotelu Gomel, dal tedy přednost této restauraci před “svojí”. (směje se). Byl to tedy pan Kalousek, který mi ukázal tu cestu, že to jde i jinak, tedy poctivým vařením bez chemikálií.
Po této zkušenosti jste však zamířil do Londýna … Ano, v Londýně jsem působil čtyři roky, kde jsem sbíral zkušenosti až se dostal do podniku jedné Australanky, která si vzala Ira a provozovali společně také rodinnou restauraci. Začal jsem tedy v Anglii z ničeho. Od mytí salátu jsem za dva roky přeskočil restaurants in dupont wa třináct kuchařů a stal se chefem. Já si myslím, že když člověka restaurants in dupont wa něco baví, pracuje, lidé to ocení.
Co restaurants in dupont wa vás tedy přimělo se vrátit zpátky do České republiky? Kdyby bylo na mě, zřejmě bych tam zůstal, ale majitelé restaurants in dupont wa se nakonec rozhodli k prodeji své restaurace. Oznámili mě to jako prvnímu, tudíž jsem měl prostor pro další svoji realizaci, končil restaurants in dupont wa jsem v tu dobu i školu, a v uvážení, že mám tady rodinu a rodiče mi tady stárnou … člověk se rád vrátí domů. Tamní restauraci navíc koupila velká Company, která měla celou síť podniků a tehdy se mi zkrátka nechtělo začínat zase od nuly.
Co bylo hlavním impulsem stát se chefem v Chateau Herálec? V zásadě v Jihlavě není podnik, ve kterém bych chtěl pracovat, kam bych chodil do práce rád. A tak přítelkyni říkám – nezbývá než se vrátit do Českých Budějovic, nebo pak Praha či Brno. Já chtěl do Budějovic, protože jsem tam strávil dost času a je to kousek od Krumlova, který také znám … ale stalo se to, že řezník ze sousední vesnice, který kamarádí s mojí rodinou, říka
HOME AKTUÁLNĚ ZE SVĚTA REPORTÁŽE OSOBNOSTI ROZHOVORY PROFILY REGIONY Jihočeský kraj Jihomoravský kraj Karlovarský kraj Kraj Vysočina Královéhradecký restaurants in dupont wa kraj Liberecký kraj Moravskoslezský kraj Olomoucký kraj Pardubický kraj Plzeňský kraj Středočeský kraj Ústecký kraj Zlínský kraj GOURMET NABÍDKY E-SHOP
(Herálec) – Chateau Herálec je boutique hotel, který se nachází v pomyslném středu Čech, v srdci Vysočiny. Podle některých pramenů leží geografický střed Evropy právě v tomto kraji a tudíž je výborně dostupný, avšak zároveň tento pětihvězdičkový skvost připomíná spíše nedobytnou tvrz. Pokud se sem chcete vypravit, bez rezervace budete mít vážný problém. Brána Chateau Herálec se otevírá jen očekávaným hostům, a to nejčastěji od čtvrtka do soboty. A tak zdaleka není výjimkou, že odtud odjíždějí luxusní vozy, které se dostanou jen k bráně a “hluchému” zvonku, kde máte správný pocit, že celý venkovní prostor je “prošpikován” kamerami. Zvláštní místo – tak na očích a přesto “nedostupné”.
Nám se však podařilo získat rozhovor s místním prvním šéfkuchařem Jiřím Růžičkou, který měl na zámku velké ambice, alespoň ještě donedávna. restaurants in dupont wa Aby také ne, přišel z Londýna, aby vařil pro vybranou klientelu, která čas od času přistává na zámku i vlastní helikoptérou. Zámek získal dotaci z Evropské unie a rekonstrukce přesáhla úctyhodných 200 milionů korun. Luxusnímu Chateau Herálec nyní kaučuje slovenská parta v čele s majitelkou, ” zámeckou paní” Alexadrou Kasperovou.
Odebíráme se na prohlídku tohoto restaurants in dupont wa zámku a procházíme fascinující prostory, které se prolínají s moderním designem v harmonickém souladu. Nechybí zde nic – bar s originálními design sklenicemi (poháry byly vyrobeny na zakázku) a prémiovými destiláty, kavárna s kamny, restaurants in dupont wa restaurace se 30 místy, sklepní vinárna se špičkovým výběrem vín pro skutečné znalce, knihovna s krbem, velkolepé chodby, výjimečné salonky, ale i wellness prostory, které nabízejí v celém jižním křídle restaurants in dupont wa zámku. Dokonce je zde i původní kaple sv. Anny.
Dokonalost místa podtrhují i pokoje v zámeckém stylu, které cenově začínají na 4,250 Kč a pro náročné klienty jsou k dispozici i apartmány za 17,000 Kč. Chateau Herálec obklopuje i krásně upravený anglický park. V rámci relaxu zde nabízí širokou škálu možností – jízdu kabrioletem, golf, let balonem, let vrtulníkem, rybaření, jízdu na koni, koupání v lomu, ale k dispozici jsou i adrenalinové zážitky. Motto tak vystihuje … “zažijte své sny”.
Koncept místní restaurace Honoria vychází z nejlepších tradic české kuchyně v novém, svěžím provedení, a vždy výhradně z čerstvých a “čistých” surovin. Pod elegantními klenbami si můžete vychutnat vybrané lahůdky převážně české lokální kuchyně.
Jak jste se dostal k vaření? Vyučil jsem se oboru v Českých Budějovicích a Jihlavě, pocházím z Vysočiny. Chtěl jsem tedy po škole pracovat restaurants in dupont wa jako kuchař, ale moc mě to tady neuchvátilo. Nic proti guláši a svíčkové, ale všude to bylo postaveno na těchto meníčkách. Byla to gastronomie s posypáním Knorru restaurants in dupont wa a Vitany a to mně nebavilo, tudíž jsem se snažil dostat někam dál. Odjel jsem tedy zpátky do Budějovic, kde jsem pracoval v restauraci Macelis pod vedením pana Kalouska, což byl rodinný podnik, kde se vařilo vše z čerstvých produktů. Pamatuji si, že k nám chodil na jídlo i ředitel hotelu Gomel, dal tedy přednost této restauraci před “svojí”. (směje se). Byl to tedy pan Kalousek, který mi ukázal tu cestu, že to jde i jinak, tedy poctivým vařením bez chemikálií.
Po této zkušenosti jste však zamířil do Londýna … Ano, v Londýně jsem působil čtyři roky, kde jsem sbíral zkušenosti až se dostal do podniku jedné Australanky, která si vzala Ira a provozovali společně také rodinnou restauraci. Začal jsem tedy v Anglii z ničeho. Od mytí salátu jsem za dva roky přeskočil restaurants in dupont wa třináct kuchařů a stal se chefem. Já si myslím, že když člověka restaurants in dupont wa něco baví, pracuje, lidé to ocení.
Co restaurants in dupont wa vás tedy přimělo se vrátit zpátky do České republiky? Kdyby bylo na mě, zřejmě bych tam zůstal, ale majitelé restaurants in dupont wa se nakonec rozhodli k prodeji své restaurace. Oznámili mě to jako prvnímu, tudíž jsem měl prostor pro další svoji realizaci, končil restaurants in dupont wa jsem v tu dobu i školu, a v uvážení, že mám tady rodinu a rodiče mi tady stárnou … člověk se rád vrátí domů. Tamní restauraci navíc koupila velká Company, která měla celou síť podniků a tehdy se mi zkrátka nechtělo začínat zase od nuly.
Co bylo hlavním impulsem stát se chefem v Chateau Herálec? V zásadě v Jihlavě není podnik, ve kterém bych chtěl pracovat, kam bych chodil do práce rád. A tak přítelkyni říkám – nezbývá než se vrátit do Českých Budějovic, nebo pak Praha či Brno. Já chtěl do Budějovic, protože jsem tam strávil dost času a je to kousek od Krumlova, který také znám … ale stalo se to, že řezník ze sousední vesnice, který kamarádí s mojí rodinou, říka
No comments:
Post a Comment